ActiesNa de prachtige sponsortocht van vorig jaar organiseren we ook dit jaar weer een gemeente-sponsorfietstocht op D.V. ๐ณ๐š๐ญ๐ž๐ซ๐๐š๐  ๐Ÿ– ๐ฃ๐ฎ๐ฅ๐ข ๐Ÿšด. We fietsen +/- 200 km om zo veel mogelijk geld op te halen voor Stichting Vrienden van Zjitomir.

Wat gaan we doen?
Vanuit Sliedrecht trekken we over de Utrechtse Heuvelrug: een prachtig gebied om in te fietsen. Alle faciliteiten en voorzieningen zijn tijdens de tocht weer uitstekend geregeld. De groep wordt begeleid door een volgwagen (met ruimte om eventueel een lekke band te wisselen), er is een lunchstop, en na afloop eten we gezellig met elkaar in de nieuwe kerk.
Wat heb je nodig?
Houd er rekening mee dat je conditioneel in orde bent om deze afstand met een snelheid van ongeveer 27 km/h af te kunnen leggen. Uiteraard houden we een tempo aan dat fietsers op verschillende niveaus kunnen bijbenen en laten we niemand achter.

Waarom zou je meedoen?
Inmiddels hebben we al een flinke groep enthousiastelingen, maar we willen alle racefietsers uit de gemeente de kans geven om mee te doen! Waarom je mee zou doen?
- Het is een mooie sportieve uitdaging;
- Het is goed voor de onderlinge band tussen gemeenteleden;
- Het landschap waar we doorheen fietsen is bewonderenswaardig mooi;
- Het is mooi om je gezamenlijk in te zetten voor het goede doel.

Wat doet Stichting Vrienden van Zjitomir?
Het werk van stichting Vrienden van Zjitomir is door de oorlog in Oekraรฏne helemaal anders. In plaats van op verslaafdenzorg te richten, richt de stichting zich nu op de hulpverlening aan mensen die getroffen zijn door de oorlog. Bij de soepbus (Sjofar) worden nu 2 keer per week warme maaltijden uitgedeeld. Sinds de oorlog is het bezoekers aantal opgelopen tot bijna 1000 per week. Ook voorziet de stichting โ€“ als er voorraad is - in andere eerste levensbehoeften zoals medische hulpmiddelen. Met de fietstocht halen we geld op voor concrete doelen, zoals maaltijden en medische hulpmiddelen. Vanuit onze gemeente is er door de jaren een hartelijke band met de mensen in Zjitomir. Vanuit de stichting is ook de opvang van vluchtelingen in Sliedrecht gecoรถrdineerd.

Interesse om mee te doen?
Geef je voor 1 juni op bij Matthias Baas, Robin van Genderen of Mark Brandwijk en je wordt toegevoegd aan de groepsapp. Ter voorbereiding op de tocht gaan we de komende maanden regelmatig in groepjes fietsen om ons voor te bereiden op deze tocht.

N.B. We doen een sponsorfietstocht. We verwachten van elke deelnemer inzet om een mooi bedrag op te halen voor het goede doel. Via een sponsorwebsite bieden we concrete donatiemogelijkheden aan, waarop vrienden, familie en kennissen en bedrijven kunnen doneren.

We kijken uit naar veel enthousiaste aanmeldingen!

Hartelijke groeten,
Matthias, Robin & Mark