Acties

Leegruimen kerkgebouw opbrengst voor het Bouwfonds

Beste gemeenteleden,

De voorbereidingen voor de nieuwbouw van de kerk zijn in volle gang. Dit betekent dat ons huidige kerkgebouw in juni/juli letterlijk leeg zal moeten zijn vanwege de sloop van het gebouw. Een deel van de inventaris zal meegaan naar de nieuwe kerk, maar voor de meeste spullen geldt dat zij verkocht (of weggeschonken) zullen worden.
We willen onze gemeenteleden als eerste de keuze geven om een bod te doen op bijvoorbeeld een kerkbank. Kunt u geen afscheid nemen van uw oude kerkbank en wilt u die graag een plekje geven in uw huis of tuin? Of zou u graag iets anders uit het oude kerkgebouw willen hebben? Neem dan contact met ons op. Eind April organiseren we een kijkdag. Meer info vindt u in het volgende kerkblad.
Daarnaast starten we vanaf 29 maart al op www.marktplaats.nl/q/bethelkerk met het verkopen van allerlei losse inventarisstukken. Let-op: we vullen deze steeds aan met nieuwe artikelen. U allen wordt uitgenodigd om hierop mee te bieden en te kopen. Na 17 april gaan we ook de artikelen aanbieden die echt tot 5 juli in de kerk moeten blijven.
De opbrengst van dit alles gaat uiteraard naar het fonds Nieuwbouw.

Hartelijke groet,
Leo Lommers (leolommers@hotmail.com) 06 - 20670361
Pieter van de Graaf (pvandegraaf@solcon.nl) 06-18180377


Plantenactie
Beste gemeenteleden,

Voor het eerste heeft onze plantenlijst ook een plaatsje gekregen op de website van de kerk. Wij zouden het enorm waarderen als wij via de email (plantenactie@bethel-sliedrecht.nl) heel veel ingevulde plantenlijsten mogen ontvangen. Ook dit jaar is het doel het bouwfonds van onze kerk. Mocht het invullen in Excel niet lukken dan zijn wij ook al heel blij als wij een email ontvangen met daarin het nummer wat voor de plant staat met het aantal planten.

Op het formulier treft u geen bezorgkosten aan omdat wij er net als vorig jaar voor kiezen om bij iedereen de planten thuis te bezorgen. Graag altijd uw naam, adres en telefoonnummer vermelden.
U mag natuurlijk ook altijd de plantenlijst printen en bezorgen bij de één van onderstaande commissieleden.

Excel formulier om te mailen (kijk voor foto's van de planten in onderstaande pdf, pagina 3)
PDF formulier om te printen en te bezorgen bij commissielid

Met vriendelijke groet,
De plantenactie commissie
Daniëlle (Stationsweg 161)
Jan (IJsvogel 14)
Tanja (Leeuweriksingel 617)
Wim (Deltalaan 104)


Sponsorfietstocht Classis Classic 2021
Ben jij of bent u een liefhebber van wielrennen en zou het trainen voor een sponsorfietstocht van ongeveer 160km tot de mogelijkheden behoren? Dan zijn wij naar jou of u op zoek! Het afgelopen jaar hebben wij met 14 wielrenners vanuit de Eben-Haëzerkerk in Sliedrecht langs alle CGK classis gemeenten gefietst van de classis Dordrecht. Het doel was om geld in te zamelen voor het onderhoud van de kerkelijke gebouwen van onze gemeente. Het was een geweldige belevenis om zo door middel van een fietstocht onderlinge verbondenheid te ervaren tussen de verschillende gemeenten van onze classis. Op D.V. zaterdag 4 september hopen wij voor de tweede keer de zogeheten “Classis Classic” te organiseren. Deze keer willen wij ook de mogelijkheid bieden aan sportievelingen uit de andere classis gemeenten om mee te doen. Het idee daarbij is dat er per gemeente of per team ingeschreven kan worden en daarbij per team gekozen kan worden voor een eigen sponsordoel. Wel zullen er kosten verbonden zijn voor de organisatie van de sponsortocht. Denk bij deze organisatie aan het uitzetten van de sponsortocht, motorbegeleiding + bezemwagen gedurende de tocht en hulp bij het opzetten van een webpagina om sponsorgelden binnen te halen. Verder zullen er in de voorbereiding voor de sponsortocht tegen een geringe vergoeding clinics georganiseerd worden over bijvoorbeeld het onderhoud van je fiets of welke voeding of training gewenst is. Daarnaast zijn er ter introductie van de Classis Classic 2021 wat filmpjes gemaakt die per Whatsapp aan contactpersonen zijn verstrekt binnen de classisgemeenten. Ben jij of u geïnteresseerd geraakt om ook mee te doen? Neem dan contact op met de contactpersoon binnen uw/jouw gemeente: Mark Brandwijk, liefst voor 30 april aanstaande, via 06-31908210 of mark-brandwijk@hotmail.com. Wij zijn benieuwd wie er dit jaar met ons mee doen!


Hartelijke groeten namens de organisatie.
Aad, Arjan, Maarten, Sjaak